1184 Yüksekokullu öğrenci kep attı
1184 Yüksekokullu öğrenci kep attı
Eğitim
Yayın: 24 May 2025 - Saturday - Güncelleme: 24.05.2025 12:06:00
Editör -
Onur Şengün
Okuma Süresi: 3 dk.
190 okunma

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine bağlı ilçemizde yüksek öğrenim gören okullardan 1.184 öğrenci kep attı. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Gölhisar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gölhisar Meslek Yüksekokulu ve Gölhisar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, mezunlarını coşkulu bir törenle uğurladı. Törende ilk olarak protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Ardından, okul birincileri sahneye çıkarak konuşmalarını yaptı ve isimlerini yaş kütüğüne çaktı. Coşku dolu törende, mezun öğrenciler kep atarak mezuniyet sevinçlerini doyasıya yaşadı.
Gölhisar Meslek Yüksekokulu Maliye Programı öğrencisi, özel gereksinimli Ayberk Korkmaz, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın elinden onur belgesi aldı. Rektör Dalgar, hem Ayberk'i hem de eğitim süreci boyunca ona destek olan, her gün okula getirip götüren annesini tebrik etti. Ayberk'in okul yaşamındaki azmi ve annesinin fedakârlığının takdire şayan olduğunu vurgulayan Rektör Dalgar, Ayberk'in mezuniyet sonrası yaşamında da başarılı olacağına inandığını belirterek onur belgesini takdim etti.
Prof. Dr. Hüseyin Dalgar: "Gölhisar öğrenci dostu bir ilçe”
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, bu yıl 1.184 öğrencinin mezun olduğunu ve üniversitenin bugüne kadar 15 binden fazla mezun verdiğini belirtti. Dalgar konuşmasında; öğrencilerin çok yönlü kişisel gelişimini destekleyecek bir ekosistem kurduklarını ifade ederek, Gölhisar'ın öğrenci dostu bir ilçe olduğunu vurguladı.
Dalgar, konuşmasında mezuniyetin sadece bir unvan değil, aynı zamanda topluma karşı daha büyük sorumluluklar yüklediğini belirtti. "İyi bir meslek sahibi olmak elbette önemlidir, ancak topluma faydalı bir birey olmak çok daha değerlidir." diyen Dalgar, üniversitenin mezunlarıyla bağlarını koparmayacağını, "mikro yeterlilik" programlarıyla mezunların sürekli gelişimine katkı sunmaya devam edeceklerini aktardı.
Gölhisar Park Orman Millet Bahçesi'nde düzenlenen törene, Burdur Ak Parti Milletvekilleri Adem Korkmaz, Mustafa Oğuz ve Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve ekibi, Gölhisar Kaymakamı Emre Çiftçi, Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, AK Parti İl Başkanı Mustafa Özboyacı, akademisyenler, okul müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Gecenin sonunda sahneye çıkan ünlü sanatçı Kıraç, hem mezun öğrencilere hem de Gölhisar halkına unutulmaz bir konser verdi. Coşkulu kalabalık, müzik dolu anlarla mezuniyet gecesini doyasıya kutladı.
Yorumlar (0)