Vatandaşlara Trafik Eğitimi ve Reflektör Dağıtımı yapıldı

Vatandaşlara Trafik Eğitimi ve Reflektör Dağıtımı yapıldı

Gündem Yayın: 24 Kasım 2023 - Cuma - Güncelleme: 24.11.2023 14:39:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 3 dk.
108 okunma
Google News
Geçtiğimiz günlerde Yusufça ve Çamköy’de gerçekleştirilen reflektör dağıtımı bu kez de ilçemiz Gölhisar’da düzenlenen program ile devam etti. İlçe merkezi ve köylerinde uygulanan reflektör dağıtımı etkinlik ve eğitimleri aralıksız sürerken hem üreticiler hem de vatandaşlar yapılan uygulamalardan oldukça memnun. Bu kapsamda ilçemiz Gölhisar’da, Gölhisar Kaymakamlığı’nın katkılarıyla alınan reflektörler Gölhisar Pancar kantarındaki toplama alanında üreticilere dağıtıldı. Reflektör dağıtımından önce Gölhisar İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Timlerince reflektörün önemi, traktörlerde olması zorunlu olan tepe lambası, rops demirinin bulunması ve yaşam üçgeni konularında detaylı eğitimler verildi. Eğitimlerin akabinde Gölhisar Kaymakamı Kadir Ulusoy kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Kaymakam Ulusoy konuşmasında;
“Gerekli bilgilendirmeler sizlere yapılıyor, bugünde burada yapıldı. Benim de değineceğim gibi biz bu reflektörleri 210 TL.’ye satın aldık. Bunu bulundurmamanın cezası 436 TL. yaklaşık cezanın yarı fiyatına bunları alabiliyorsunuz. Alacağınız 250-300 liralık bir reflektör hem sizin canınızı hem karşı tarafın canını, eğer can kaybı olmazsa da malınızı korumaya yönelik bir tedbir.  Bu 250-300 liralık malzemeyi alıp takmaktan kaçınmayalım. Sizlerin ve karşı tarafın canı ve malı bizler için değerli. Bugünden sonra da denetimlerimiz daha fazla olacak. Amacımız sizlere ceza yazmak değil. Hem sizlerin hem de karşı tarafın can ve mal güvenliğini korumak için bu uygulamaları yapıyoruz” dedi. Ardından alanda bulunan traktör sürücülerine reflektörler dağıtılırken reflektör montajları da alanda yapıldı. Gölhisar Kaymakamı Kadir Ulusoy kendi elleriyle monte ettiği reflektörlerden sonra uyarılarını yinelerken üreticilere kazasız ve belasız bir pancar hasadı dönemi geçirmelerini temenni etti. Gölhisarlı üreticiler ise uygulamadan oldukça memnun olduklarını dile getirerek; “Jandarma ekiplerimiz ve İlçe Kaymakamımız ile birlikte gelerek traktörlerimize reflektörlerimizi taktılar. Kendilerine çok çok teşekkür ederiz” dedi.
Diğer taraftan düzenlenen programa Gölhisar Kaymakamı Kadir Ulusoy başta olmak üzere İlçe Jandarma Komutanı Hamit Büyükyanar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yusuf Kavçakar, Gölhisar Ziraat Odası Başkanı Rıza Şenol, Pancar Şefi Süleyman Kaplan, Pancar Söküm Saha Çavuşları ve üreticiler katıldılar.
Yorumlar (0)