Gölhisar’da Tarımsal Sulama Kanalları Temizleniyor

Gölhisar’da Tarımsal Sulama Kanalları Temizleniyor

Yayın: 19 Mayıs 2023 - Cuma - Güncelleme: 19.05.2023 12:31:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 3 dk.
447 okunma
Google News

Gölhisar Sulama Birliği Başkanlığı ekipleri arık açma, arık temizleme bakım ve onarım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

Gölhisar Sulama Birliği Başkanlığı, Tarımsal Üretimin Daha Sağlıklı Ve Hijyenik Koşullarda Gerçekleşmesi İçin İlçedeki Tarımsal Sulama Kanallarının Temizlik, Bakım Ve Onarım Çalışmalarını Gerçekleştiriyor. Birlik Başkanı Rasih Kuşkonmaz, “üreticilerimiz Ve Tarım İçin Faaliyetlerimize Devam Ediyoruz. Bereketli Topraklarımızı En İyi Şekilde Kullanacağız” dedi.
Çiftçilerin Tarımsal Faaliyetlerini Daha Rahat Sürdürebilmesi İçin Sulama Kanallarının Temizlik, Bakım Ve Onarım Çalışmalarına Devam Ediliyor. Gölhisar Sulama Birliği Başkanlığı Ekipleri, İlçede Tarımın Yapıldığı Alanlara Su Sağlayan Kümbet Yolu, Akçalar Harmanyeri, Pancar Kantarı Yanı, Arıtma Tesisi Mevkiilerinde Hummalı Bir Çalışma Gerçekleştiriyor.
Tarımsal Üretimin Kesintisiz Devam Etmesi İçin Üreticilerin Her Zaman Yanında Olan Gölhisar Sulama Birliği Başkanlığı Tarafından Sürdürülen Bu Çalışma İle Çiftçilerin Su Sıkıntısı Çekmesinin, Yaz Aylarında Su Kayıplarının Yaşanmasının, Kış Aylarında Da Su Taşkınları Ve Sel Baskınlarının Önlenmesi Amaçlanıyor.
Birlik Başkanı Kuşkonmaz; “ilçemizde Tarımsal Sulama Kanallarının Temizlik, Bakım Ve Onarım Çalışmalarını Yoğun Bir Şekilde Sürdürüyoruz. İlçemiz Genelinde Havaların Isınmasıyla Çiftçilerin Tarım Arazilerinde Su Sıkıntısı Yaşamaması Ve Tarımsal Faaliyetlerini Daha Rahat Sürdürebilmesi İçin Sulama Kanallarının Temizlik, Bakım Ve Onarım Çalışmalarını Yapıyoruz. Hedefimiz Değerli Olan Sularımızın Kayıplarını Önlemek. Çalışma Kapsamında İlçemizdeki Kanallarda Su Akışına Engel Olan Toprak Birikintisi, Otlar Ve Ağaç Dalları Temizleniyor. Çalışmalarını Yoğun Bir Şekilde Sürdüren Ekiplerimiz, Kanal Boyunca İş Makinaları Ve Makinaların Giremediği Yerlerde İse İnsan Gücüyle Temizleme Çalışması Yapılıyor. 2023 Yılı Sulama Sezonunun Sorunsuz Olması İçin Yaz Boyunca İlçemiz Genelinde Tarımsal Faaliyetlerin Yoğun Olduğu  Farklı Noktalarındaki Kanalların Temizlenmesine Devam Edeceğiz. Çiftçimiz İçin Su Demek, Can Demek. İlçemizdeki Bereketli Toprakları En İyi Şekilde Kullanacağız” dedi.
Yorumlar (0)