Dikkat! Yasak başladı

Dikkat! Yasak başladı

Yaşam Yayın: 26 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 26.03.2024 17:48:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 3 dk.
123 okunma
Google News
15 Mart-15 Haziran 2024 tarihleri arasında sazan, kadife, siraz ve yayın balıklarının amatör balıkçılıkla avlanmış olan her türlü su ürününün satışı, canlı olarak nakledilmesi ve başka kaynaklara bırakılması yasaklandı.
Burdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “İlimizde su ürünleri av yasağı 15 Mart 2024 tarihi ile başladığından vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için av yasaklarına uymaları gerekmektedir.
Su ürünleri av yasağı; İlimizde 15 Mart tarihi itibariyle başlayıp olup 15 Haziran 2024 tarihine kadar devam edecektir. Bu dönemde tüm su ürünleri avcılık faaliyetleri (Ticari, Amatör) yasak olup yasağın amacı üreme dönemine giren balık stoklarını korumak ve gelecek nesillere aktarmanın yanı sıra özellikle bu sektörden geçimini sağlayan ticari balıkçıların ve tüketicilerin korunmasıdır. 
Yine su ürünleri avcılık yasağı; su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, su ürünleri üretimini arttırmak, ekonomik türleri geliştirmek, su ürünleri kaynaklarının daha akılcı yönetilmesini sağlamayı hedeflemektedir.
İlimiz dâhilinde Gölhisar (Uylupınar) Gölü, Yapraklı Baraj Gölü, Çavdır Baraj Gölü, Karaçal Baraj Gölü ve Karacaören I Baraj Gölü'nde ticari avcılık yapılmakta olup 15 Mart-15 Haziran 2024 tarihleri arasında tüm ticari su ürünleri faaliyetleri yasaktır.
İlimizde Belkaya, Bademli, Karamanlı, Kızılsu, Kozağaç Baraj Gölü, Onaç II Baraj Gölü ve tüm göletlerde sadece yasak zaman aralığında değil tüm yıl boyunca ticari avcılık faaliyeti yasaktır. Yine ilimizdeki tüm su kaynaklarında ( Göl, Gölet, Baraj Gölü, Dere vb.) amatör amaçlı su ürünleri avcılığı (olta avcılığı) 15 Mart-15 Haziran 2024 tarihleri arasında (Gökkuşağı Alabalığı hariç) yasaktır.
İlimizde bulunan su ürünleri avlak sahalarında başta İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz ile emniyet, jandarma, orman muhafaza teşkilatları mensupları, belediye zabıtası amir ve mensupları tarafından yapılan su ürünleri denetim kontrol faaliyetleri av yasağı süresince de denetimlerini artırarak devam edecektir. 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde ticari ve amatör balıkçılarımızın herhangi bir cezai yaptırıma maruz kalmamaları açısından yasaklara uymaları, uymayan kişileri uyarmaları ve ilgili kurumlara bildirmeleri stoklarımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında önem arz etmektedir.” İfadelerine yer verdi.
Yorumlar (0)