Vali Öksüz’ün Cumhuriyet’in 100. yıl kutlama mesajı

Vali Öksüz’ün Cumhuriyet’in 100. yıl kutlama mesajı

Yaşam Yayın: 31 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 31.10.2023 12:11:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 3 dk.
181 okunma
Google News
Burdur Valisi Türker Öksüz Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yıl Dönümü dolayısıyla mesajında şu satırlar yer aldı;
Bugün, tarihten silinmek istenen bir milletin küllerinden yeniden doğarak kurduğu, gözümüzün nuru Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.
Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, bağımsızlığımızın sönmeyen meşalesi “Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi” saygı, minnet ve şükranla anıyorum.
Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun…
Sadece Anadolu coğrafyasının değil, belki de insanlık tarihinin en haksız işgallerinden birini bertaraf etmek için; topyekûn başlatmış olduğumuz İstiklal mücadelemizin bize bıraktığı en önemli miraslardan biri hiç şüphesiz Cumhuriyet’ tir.
Bugün coşku içerisinde, gururla 100. yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizin ilanı, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı kalkınma hamlesi olarak, tarihimizdeki dönüm noktalarından biridir.
Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmamıştır. Yokluklar içinde eşine az rastlanır bir mücadeleyle Çanakkale'de, İnönü'de, Sakarya'da, Sarıkamış'ta, Dumlupınar’da ve birçok cephede, genç yaşlı, çoluk çocuk demeden “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek cephelere koşan Aziz Milletimizin, yazdığı destanın adıdır CUMHURİYET.
Kurtuluş Savaşımız ve Cumhuriyetimizin kuruluşu sürecinde; Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, birlik beraberlik içerisinde ortak duygu ve hedef etrafında kenetlenen Türk Milletinin yazmış olduğu bu destan, bağımsızlık ve egemenlik yolunda birçok millete örnek olmuştur.
Bugün de, yaşadığı tüm badireleri birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşan, emin adımlarla geleceğe dönük kararlı yürüyüşünü sürdüren Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dünyada ki birçok Devlete, mağdur ve mazlum toplumlara umut ve ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.
Sözlerime son verirken, Cumhuriyetimizin 100. Yılı coşkusu ve gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde, büyük bir heyecanla Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına adım atmanın sevincini yaşıyoruz. Amacımız Cumhurbaşkanımızın Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu “Yeni Türkiye Yüzyılı” vizyonuna Burdur’umuzu en güçlü şekilde taşımak için her zamankinden daha fazla çalışmaktır.
Bu duygu ve düşünceler içerisinde, Türkiye Cumhuriyeti'ni bizlere emanet bırakan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarına, İstiklal ve İstikbalimiz uğrunda feda-i can eden tüm Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, saygı ve minnetle anıyorum. Burdurlu hemşehrilerim ve tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.
Yorumlar (0)