Vali Türker Öksüz'ün Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Vali Türker Öksüz'ün Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Yaşam Yayın: 12 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 12.12.2023 11:55:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
198 okunma
Google News
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından, 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin yıl dönümü, her yıl Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. 
  Tüm dünyada kabul gören bu bildirge insan hakları, temel değerler ve özgürlükler konusunda tüm toplumlar tarafından kabul görmüş ve yol gösterici olmuştur.
1000 yıllık kadim bir medeniyetin mirasçısı olan Türk Milleti, tarih sahnesinde yer aldığı günden bugüne kadar dili, dini, milliyeti, kimliği ne olursa olsun, yaradılanı yaradandan ötürü severiz anlayışıyla, her daim hoşgörünün, saygının hakim olduğu bir Devlet geleneği ile yönetilmiştir.
Özellikle son 20 yılda yapılan düzenlemelerle, farklılıklarımızı zenginlik kabul eden bir yönetim anlayışla, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden tüm vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerden eşit bir şekilde yararlanabilmelerine olanak sağlayan kapsayacı düzenlemeler uygulamaya konulmuştur.
Amacımız bu gün vesilesiyle insan hakları konusunda toplumsal farkındalığın en üst seviyelere taşınmasıdır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve mutlu yarınlar diliyorum.
Yorumlar (0)