CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel Burdur’da

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel Burdur’da

Siyaset Yayın: 27 Ekim 2023 - Cuma - Güncelleme: 27.10.2023 12:11:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 3 dk.
115 okunma
Google News
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Adayı Özgür Özel Burdur’a geldi. Geçtiğimiz Cuma günü Burdur’a gelen Özel, CHP Burdur İl binasında CHP Burdur Milletvekili İzzet A Akbulut, İl Başkanı Kadir Koç, ilçe başkanları ve partililer ile “Yüzyılın Değişimi” yolculuğunda bir araya geldi. Partililer ile selamlaşan Özel, akabinde İl binasının balkonunda partililere seslendi.
CHP Genel Başkan Adayı Özel: “İçinde bulunduğumuz süreç zorlu bir süreç. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin akşamında büyük üzüntüyü hep beraber yaşadık. Devamında örgütümüzde büyük bir üzüntü, büyük bir motivasyonsuzluk vardı. 
Ardından biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem bu büyük duygusal kopuşu doğru okumak hem seçmenimizi, üyemizi, motive etmek hem de bir daha Cumhuriyet Halk Partisi seçimlerde ikinciliklere ana muhalefet partisi olmaya, kaybetmeye mahkûm olmasın diye bir değişim, dönüşüm sürecinin içinde yer aldık.” diyerek adaylığını vurguladı.
Akabinde: “Sayın genel başkanımız, genel merkezdeki kadrolarımız bu süreci bir süre bekleyerek, ardından da seçim yenilgisine kaybettik, kazanamadık ama kaybetmedik diyerek ve bundan sonraki süreci hiçbir şey olmamış gibi devam ettirme niyetiyle sürdürdüler. Biz orada çok saygı duyduğumuz genel başkanımızla bu noktada farklı düşünenler olarak ayrıldık, ayrıştık. Ve ortaya şunu koyduk. Dedik ki Cumhuriyetin yüzüncü yılındaki bu önemli seçimi kaybettiysek biz bir değişimi tarif etmek durumundayız.” dedi.
Konuşmasına devam ederken: “Kadrolar yenilenmeli. Yetmez. Mutlaka tüzüğümüz değişmeli. Programımız güncellenmeli ve biz değişimden neyi anladığımızı Türkiye'ye anlatmalıyız. Biz değişimin iki önemli ayağı olduğunu düşünüyoruz. Ve bu partinin geçmişte yaşadığı değişimlerden, dönüşümlerden doğru yaptıklarını sürdürmesini, yanlış yaptıklarını terk etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Değişim bizden başlamalıdır. Bu ekipte yeni yüzler göreceksiniz.” sözlerine vurgu yaparken “İrade koymayı düşünen bütün delegelerimize bir tek çağrıda bulunuyorum.  Çağrım şudur. Lütfen 15 gün sonra Ankara'ya geleceksiniz. Vereceğiniz oy, cumhuriyetin yüzün Yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ni kimin hangi kadroların, nasıl yöneteceğine karar verecek. O güne kadar aklına ve vicdanına güvendiğiniz herkesle konuşun” diyerek delegelerinden oy istedi ve teşekkürleri sunarak sözlerini sonlandırdı.
Yorumlar (0)