Vatandaşlardan tohum ve fide’ye akın

Vatandaşlardan tohum ve fide’ye akın

Yayın: 02 Mayıs 2023 - Salı - Güncelleme: 02.05.2023 15:43:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
285 okunma
Google News
Pazardaki pahalılıktan isyan eden vatandaş çareyi tohumcularda buldu. Havaların ısınması ile birlikte vatandaşlar çiçekçi ve tohumculara akın ediyor. Baharın gelmesiyle birlikte halk pazarlarında sebze tohumu ve fide satışlarında adeta patlama oluyor. Son zamanlarda artan hayat pahalılığı mutfak gereçlerini de etkiledi. 
Halk pazarında satılan marul, salatalık, domates fiyatları 20 lirayı görürken maydanoz, dereotu, roka gibi yeşilliklerin fiyatı ise 10 lirayı buldu. Vatandaşlar ise çareyi kendi bağ, bahçe ve balkonunda kendi sebzesini yetiştirmekte buldu. Fide ve tohum ekim zamanı olan Nisan’da satışlar patladı. Vatandaş çiçekçi ve tohumculardan sebze fidelerin tanesini 5 liradan alıyor.
Bu yıl pazarda sebze fiyatlarının fahiş artışı sonrasında vatandaş çareyi kendi sebzesini  yetiştirmekte buluyor. Bu yıl sebze fidesi ve tohumu satanların işleri geçen yıla oranla yüzde 100 artmış durumda. Fide ve tohum ekimi zamanı olan Nisan ayında vatandaşlar çiçekçi ve tohumcularda yoğunluk oluşturuyor.  Bu yıl tohum satışlarının geçen yıla oranla arttığını ifade eden fide satıcıları, “Bu yıl sebze tohumu ve fideye vatandaşlar tarafından yoğun talep var. Bu yıl sebze fiyatları artış gösterdi. Vatandaşlar kendi sebzesini yetiştirmek için bizden tohum ve fide alıyorlar” dediler.
Yorumlar (0)