Vekil Akbulut Mali Müşavirlerin Sesi Oldu

Vekil Akbulut Mali Müşavirlerin Sesi Oldu

Siyaset Yayın: 03 Kasım 2023 - Cuma - Güncelleme: 03.11.2023 12:01:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 2 dk.
189 okunma
Google News
Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Mali Müşavirlerin Karşılaştığı Sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı.
TBMM'de konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, devletin vergi tahsilatında kilit bir rol oynayan mali müşavirlerin yaşadığı çeşitli sıkıntılara dikkat çekti. E-arşiv fatura görüntüleme sistemindeki aksaklıkların, meslek mensuplarının beyannamelerini zamanında göndermelerini engellediğini belirtti.
 Ayrıca, yeni mesleğe başlayan mali müşavirlerin KOSGEB desteklerine erişimlerinin sağlanmasını beklediklerinin altını çizen Akbulut; ''Devletimizin vergi tahsilatı yapılmasında en büyük aracılığı sağlayan mali müşavirlerimiz bir dizi sıkıntı ile karşı karşıyadır. E-arşiv fatura görüntüleme sistemi aksakların giderilmemesi nedeniyle meslek mensuplarının sistemden kaynaklı beyannameleri, verilen sürede siteye girememektedir ve büyük sıkıntı yaşamaktadırlar. Bu nedenle sürekli beyan sürelerinin uzatılması sorumluluğu gerekmektedir. Ayın 26'sında Muhtasar SGK, 28'inde KDV, ay sonunda E-Defter'lerin yüklenmesi bir hafta gibi kısa bir sürede mümkün olmamaktadır. Muhasebe ücretlerinde KDV tevkifatının  uygulanması, nitelikli eleman yetiştirebilmek için SGK ve maaş teşvikinin sağlanmasını talep etmektedirler. Yeni mesleğe başlayan mali müşavirlerimize KOSGEB desteklerinin verilmesi hususunda tüm mali müşavirlerimiz seslerinin duyulmasını beklemektedirler. Bankalara verilen raporlarda mali müşavirlerin raporları esas alınmalı, yeminli mali müşavir raporu istenmemelidir.'' ifadelerini kullandı. 
Yorumlar (0)