Vali Arslantaş’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Vali Arslantaş’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Kültür Yayın: 19 Mayıs 2023 - Cuma - Güncelleme: 19.05.2023 12:27:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 3 dk.
239 okunma
Google News
Burdur Valisi Ali Arslantaş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Vali Arslantaş mesajında şu görüşlere yer verdi;
“Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun’dan başlatılarak dalga dalga tüm Anadolu'ya yayılan kurtuluş mücadelemizin 104. yıl dönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
19 Mayıs, aziz milletimizin yeniden dirilişinin, ayağa kalkışının; esarete, teslimiyete ve mandaya karşı bağımsızlık mücadelesini başlattığı gündür.
19 Mayıs, Tarihi boyunca esareti asla kabul etmeyen, vatanına, istiklaline, milli ve manevi değerlerine uzanan tehditlere karşı canını ortaya koymaktan asla çekinmeyen kahraman ecdadımızın işgalcilere karşı verdiği en büyük cevaptır.
19 Mayıs, Büyük Önder Atatürk’ün Samsun’da yaktığı bağımsızlık meşalesi ile başlatmış olduğu, yedi düvele karşı büyük bir zaferle kazandığımız, Anadolu’ya Türk mührünün yeniden vurulduğu kurtuluş mücadelemizin en önemli dönüm noktalarından bir tanesidir.
Atatürk'ün; Türk milletinin var olma mücadelesi olarak gördüğü bu anlamlı tarihi gençlerimize armağan etmesi, O’nun Türk Gençliğine duyduğu güvenin de en büyük göstergesi olmuştur. Çünkü bir ülkenin gençliği, geleceğidir. Dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyetimiz gençlerimizin omuzlarında yükselecek, güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yine çocuklarımız ve gençlerimiz yaşatarak, geleceğe taşıyacaklardır.
İnanıyorum ki “Türk Gençliği” şanlı tarihimizden aldıkları güç ve ilhamla, bugünleri bizlere miras bırakan ecdadının ve aziz milletimizin güvenine layık olacak ve Ülkemizi her alanda çok daha ileri noktalara taşıyacaklardır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili gençlerimiz olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, bu tarihi günü bizlere miras bırakan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” İfadelerine yer verdi.
Yorumlar (0)