Uylupınar Gölü ve Yapraklı barajı dahil 1 milyon 2 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı

Uylupınar Gölü ve Yapraklı barajı dahil 1 milyon 2 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı

Dünya Yayın: 04 Ağustos 2023 - Cuma - Güncelleme: 04.08.2023 15:19:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 3 dk.
415 okunma
Google News
Tarım ve Orman Bakanlığınca, su ürünleri kaynaklarımızın ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, iç sularımızdaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" yürütülmekte.
Proje kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Üretim Tesisleri'nde yavru Sazan balığı üretilerek göl ve göletlere bırakılması için Burdur İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne tahsis edilmekte.
Burdur İli 2023 yılı balıklandırma faaliyeti kapsamında. Burdur İl Tarım Müdürlüğü  ekiplerince Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme  ve Eğitim  Enstitüsü  Müdürlüğü  Kepez Üretim Tesisleri'nden  alınan sazan balığı yavruları Bucak  ilçesi  Karacaören 1 Baraj Gölü, Karacaören 2 Baraj Gölü, ilçemiz Gölhisar’daki Uylupınar Gölü, Yapraklı Baraj Gölü, Çavdır  ilçesi,  Çavdır Göleti,  Çavdır Baraj Gölü, Kemer ilçesi  Belenli  göleti, Yeşilova ilçesi Dereköy Göleti, Değirmendere Göleti, Ağlasun ilçesi Kurtuluş Göleti, Çeltikçi ilçesi Bağsaray Göleti, Merkez ilçe Karaçal Baraj Gölü, Kozluca Göleti ve Büğdüz Göletine bırakılmıştır. Tarım Bakanlığınca belirlenen program kapsamında 1 milyon 2 bin adet sazan balığı yavrusu bırakılarak balıklandırma yapılmıştır. Ortalama ağırlıkları 8-10 gram civarında olan sazan yavrularının ancak 1-2 yıllık bir süre sonunda avlanabilir asgari boy limiti olan 40 santimetreye ulaşabilecekleri tahmin edilmektedir. Böylece vatandaşlarımızın kaliteli bir protein kaynağına göl ve göletlerimizden ulaşılabilmesine imkân tanınmaktadır.
Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için ticari veya sportif amaçlı olarak avcılık yapanların av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyması ve en az bir kez üremelerine imkân tanıması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir.
Yorumlar (0)